Här kan du räkna ut och mäta ditt kroppsfett. Genom att både mäta kroppsfett och räkna ut BMI kan du se hur pass hälsosam du är.

Räkna ut kroppsfett (BMI)


 Längd
 Hals
 Midja
 Höft
  
 Kroppsfett    

Mäta kroppsfett - Vad är hälsosamt kroppsfett

En kvinna behöver ha ett kroppsfett på minst 10 procent medan en man kan ha ett kroppsfett ner till endast 2 procent. Anledningen är att kvinnor har andra hormoner, och ska kunna bli med barn.

namn

Kroppsfettet för en riktigt extremt tränad person ligger på mellan 6-13 procent hos män och 14-20 procent hos kvinnor. Har man så här lågt kroppsfett bör man se till att räkna ut BMI, för att se till att man inte blir underviktig.

För en person som är vältränad brukar kroppsfettet ligga någonstans mellan 14-17 för en man och 21-24% för en kvinna. Är man mycket stillasittande hamnar kroppsfettet på 25-31% för kvinnor och 18-25% kroppsfett hos män. Allt över räknas som att man är överviktig.

Genom att räkna ut BMI och mäta sitt kroppsfett kan man se hur hälsosam du är. Detta, eftersom vissa personer som ligger inom ramen för normal BMI kan ha en större mängd kroppsfett och vice versa.Dela gärna med dig.