Här kan du Räkna ut BMI enkelt och exakt med vår BMI räknare. Skriv bara in dina uppgifter nedan och klicka på "räkna ut BMI" så får du ditt svar!

Räkna ut BMI


Vikt (i kg)

Höjd (i cm)

BMI
Räkna ut BMI - Barn (- 20år)


Kön
Ålder år
Längd
Vikt
BMI
BMI - Statistik
BMI - Procent


Automatisk omräkning 
Källa: all nutritionals
Resultat för BMI räknaren

Body mass index och är en skala för att räkna ut bmi och under - eller övervikt. BMI - statistik är ett mått för att se hur många personer som väger mer eller mindre än vad du gör. får du svaret 40 betyder det att 40% väger mindre än vad du gör och får du svaret 90 betyder det att 90% väger mindre. BMI - procent är ett annat sätt att räkna ut bmi. Här ser du hur stor del av den vikt du har som överensstämmer med den normala viktkten (BMI). har du 0.8 betyder det att du väger 80% av en hälsosam vikt, och får du svaret 1.2 betyder det att du väger 120% av den normala vikten. Vill du även räkna ut din fettförbränning.

räkna ut bmi

Fick du under 19 (18.5 för barn) när du klickade på räkna ut BMI? Det betyder att du är underviktig. Personer över 20 år bör då gå upp i vikt, och de lite yngre bör prata med sin skolsyster/föräldrar om sin vikt, för att kunna nå en mer hälsosam BMI.

Hamnade du mellan 19 (18.5 för barn) och 25 när du räknade ut ditt BMI betyder det att du är normalviktig. Personer som är mycket stillasittande kan dock ha en hög procent kroppsfett, även om vikten ligger bra.

Tryckte du däremot på räkna ut BMI och hamnade på mellan 25-30 är du överviktig. Du bör därför gå ner i vikt. För att se hur du bäst går ner i vikt kan vi rekommendera att "räkna ut kaloriförbrukning".

Vid en uträkning av ditt BMI på över 30 innebär det att du har fetma. Risken ökar då drastiskt för hjärt och kärl sjukdomar och diabetes. Försök gå ner i vikt snabbt. Ett bra tips för att gå ner i vikt är att räkna ut BMI ofta. På så sett ser man hela tiden sin viktkurva gå ned, och det blir lättare att gå ner i vikt. Vill du även räkna ut din fettförbränning.Dela gärna med dig.